Com fer una mudança sense morir en l’intent?

Mudança

Guia pràctica per sobreviure al procés de mudança

L’arribada a un nou habitatge és un moment ple de noves sensacions que es convertiria en un procés dolç i màgic si no fos pel que implica una mudança. I és que no només és qüestió d’empaquetar tot el que puguis tenir a casa i dur-ho d’un lloc a l’altre -cosa que tampoc resulta gens fàcil- sinó que a més requereix un alt nivell d’organització de tot, absolutament tot el que hagis de traslladar.

El cert és que hi ha moltes maneres de dur a terme una mudança, per això, el primer en què has de pensar és: “quin pressupost puc destinar-hi?”. Com ja saps, en l’actualitat hi ha moltes companyies especialitzades en realitzar mudances i, en funció del que inverteixis en elles, el seu nivell d’assistència durant el trasllat serà major o menor.

Una mudança sense ajuda professional? És possible!

En aquest cas, si el teu objectiu és abaratir al màxim els costos, t’oferim alguns consells que et seran d’utilitat per a fer una mudança sense assistència professional i sobreviure a aquesta. Pren nota i tingues en compte els següents aspectes, poden arribar a ser determinants:

1. Fes un inventari

Quantes vegades has sentit algú dient que va perdre alguna cosa durant una mudança? Fent una llista en què es reuneixin tots i cadascun dels objectes i mobles que traslladaràs, evitaràs pèrdues i moments d’estrès. Distribueix la llista en famílies d’objectes i fes el mateix amb cadascuna de les caixes, d’aquesta manera sabràs en tot moment on és cada cosa. Quelcom que pot ajudar-te és marcar les caixes amb paraules o dibuixos que t’ajudin a recordar tot allò que vas posar-hi.

Trasllat

2. Aprofita per desfer-te d’allò que ja no fas servir

Quan comencem a preparar una mudança solem adonar-nos de com de fàcil n’és d’acumular objectes en un habitatge. Aprofita aquest moment per desfer-te de tot allò que has anat acumulant i no compleix cap funció a la teva vida. Això no només alleugerirà els teus viatges entre un immoble i l’altre, sinó que a més t’ajudarà a fer neteja i a quedar-te amb allò que realment necessites. Recorda que pots reciclar, regalar o donar tot el que desitgis, parla amb el teu entorn més proper i et sorprendràs!

3. Guarda tots els articles tèxtils al buit o en bosses

Si el que vols és estalviar espai durant la mudança i poder traslladar el màxim d’objectes possible en un sol viatge, no facis servir les caixes de cartró per la roba, els llençols o les tovalloles. Guarda els articles tèxtils en bosses de plàstic o bosses grosses d’escombraries, o bé en bosses especials per tancar roba al buit. Podràs trobar-les a qualsevol botiga d’articles per a la llar, i amb un aspirador podràs treure’ls l’aire perquè no ocupin pràcticament res.

4. Pensa quins vehicles utilitzaràs i en l’hora del trasllat

Si alguna cosa està clara és que necessitaràs un vehicle per poder carregar les caixes i els mobles, encara que hagis aconseguit desmuntar el mobiliari més gros del teu vell immoble. Si creus que amb el teu vehicle no en tindràs prou, sempre pots sol·licitar l’ajuda d’algun amic que tingui un altre vehicle, o llogar una furgoneta per hores. En aquest cas, assegura’t de marcar les caixes que contenen material fràgil, o encarrega’t d’endur-te tu mateix les que creguis que poden requerir més cura.

D’altra banda, per evitar els moments d’estrés innecessari i les queixes de veïns que puguin sentir-se molestos si aparques davant del teu nou habitatge, escull un horari en què creguis que pot haver-hi menys afluència de peatons i vehicles. No és necessari que facis el trasllat durant la matinada, però tot sortirà molt millor si evites les hores puntes i la primera hora del matí, per exemple. 

5. Pren-te el teu temps quan arribis a la casa nova

Un cop tinguis totes les caixes i el mobiliari al nou habitatge, és possible que et sentis angoixat al veure que estàs rodejat de cartrons, bosses i maletes, i que és pràcticament impossible veure el terra. No perdis els nervis, relaxa’t, seu on puguis i pensa per on has de començar per tenir a mà tot el que necessites per les primeres hores a la teva nova llar.

No intentis desembalar-ho tot de cop si no vols entrar en pànic, obre una caixa i buida-la sencera abans d’obrir la següent. Pren-te els descansos que necessitis i, si fa falta, distribueix el desembalat en diversos dies. Ara que ja estàs a la teva casa nova, volem que gaudeixis al màxim dels teus primers dies vivint-hi.

Close Menu