10 raons de pes per viure a Terrassa

Terrassa

Descobreix tot el que et pot oferir la ciutat

Terrassa és un municipi situat al Vallès Occidental que té 218.535 habitants, segons les dades publicades per Idescat l’any 2018. Es tracta de la tercera ciutat més poblada de Catalunya, només per darrere de Barcelona (1.620.343) i l’Hospitalet de Llobregat (261.068), i està dividida en 35 barris agrupats en 7 districtes. Té una superfície de 70,2 Km i una densitat de població de 3.114,8 habitants per quilòmetre quadrat.

La innovació i la industrialització són dos impulsors importants del desenvolupament econòmic de la ciutat, que a mitjans del segle XIX va iniciar un important període d’expansió i d’augment de la població, el que va suposar que passés de ser un poble a ser una ciutat. Així, el llegat de la significativa indústria tèxtil de Terrassa segueix present als seus carrers i racons, sumat als edificis i motius modernistes que caracteritzen el seu nucli antic. Tot això, acompanyat d’altres edificis de caràcter medieval i romànic, que converteixen la ciutat en un conjunt molt ric tant en l’àmbit històric com en l’àmbit cultural.

El cert és que, a banda de ser una ciutat situada a només 20 km de la capital catalana, Terrassa té moltes altes altres característiques i avantatges que la fan especial. De fet, la satisfacció d’aquells qui hi viuen és molt elevada, i cada cop són més les persones que decideixen convertir-la en la seva ciutat de residència. Els seus serveis, activitats d’oci, botigues, restaurants, monuments, centres educatius i zones naturals, entre d’altres, faran que no necessitis moure’t de la ciutat i ho tinguis tot dins els seus límits.

A continuació, volem mostrar-te 10 raons per les quals optar per viure a Terrassa pot convertir-se en una molt bona decisió.

Centre

 1. La satisfacció dels habitants de Terrassa

Segons dades del primer Baròmetre de la Ciutat que va posar en marxa l’Ajuntament de Terrassa l’any passat, el grau de satisfacció de viure a la ciutat és de 7,71 punts sobre 10. A més, segons es desprèn de l’enquesta, el grau d’identificació dels ciutadans amb Terrassa és de 7,79 punts i el 74,53% de les persones que van participar en l’estudi van assegurar creure que la ciutat milloraria en un futur. A l’enquesta, es van valorar aspectes com els serveis, la seguretat, la protecció civil o el manteniment de la via pública.

2. L’oferta comercial de la ciutat

La dinamització comercial com articulador de la qualitat de vida dels habitants és un factor fonamental per la ciutat. Terrassa compta amb dos mercats municipals amb una llarga tradició i experiència, a banda d’un eix comercial amb una oferta atractiva, variada i molt completa. A més, des de l’ajuntament s’organitzen nombroses activitats de dinamització dels carrers, per exemple, durant la temporada de Nadal. D’altra banda, la ciutat compta amb diversos centres comercials que combinen l’oci, les compres i la restauració.

 3. La comunicació per carretera

És ben sabut que Terrassa compta amb una molt bona xarxa de comunicacions per carretera, les quals faciliten l’accés a la ciutat des de qualsevol punt de Catalunya. En aquest sentit, des de Barcelona es pot arribar a la ciutat per la C-58 o per la C-16, és a dir, pels Túnels de Vallvidrera. I, en cas de voler accedir a la ciutat des de Tarragona, Lleida i Girona, un cop s’arriba a l’enllaç de l’AP-7 amb la C-58 és possible arribar-hi en pocs minuts. També des de Lleida s’hi pot arribar per l’N-II i la seva connexió amb la C-243c.

4. La mobilitat i el transport públic

També quant a mobilitat i comunicacions amb la ciutat, Terrassa no només ofereix una gran connexió amb els seus voltants gràcies a la línia R-4 de RENFE o la línia S1 de FGC, sinó també dins del mateix municipi. Autobusos Urbans de Terrassa (TMESA) és l’organització que regula les més de 15 línies d’autobús amb les quals podràs moure’t per la ciutat sense necessitat d’agafar el cotxe o la moto. A més, TMESA posa a l’abast dels ciutadans una app mòbil per tenir ple coneixement dels horaris i els recorreguts.

Transport

 5. El seu caràcter universitari i els seus centres escolars

Terrassa és actualment la segona ciutat universitària de Catalunya en nombre d’estudiants, i ofereix un rang molt ampli d’estudis superiors vinculats a escoles com la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat de Barcelona (UB), o l’Escola Superior de Comerç i Distribució (ESCODI), entre d’altres. A més, compta amb un gran nombre de centres educatius i escolars de tots els rangs d’edat, des de preescolar fins a estudis mitjans, així com centres per a persones amb necessitats especials.

 

6. La proximitat amb Barcelona

Terrassa i Barcelona estan separades per una distància de 28 km, que en cotxe port recórrer-se en uns 25 minuts de trajecte. De fet, la proximitat amb la ciutat comtal fa que moltes persones que treballen a Barcelona visquin a Terrassa i viceversa, tenint a més l’opció de realitzar el trajecte en transport públic. Des de les estacions de FGC de Barcelona (Plaça Catalunya, Gràcia o Provença, per exemple) es pot arribar a Terrassa sense necessitat de fer transbords, fent ús de la línia S1.

7. L’oferta gastronòmica

L’oferta de bars i restaurants que presenta la ciutat és molt amplia i variada. Locals amb diferents especialitats i amb productes de diversos orígens t’hi esperen per fer d’ella un lloc en què no et falti res. En aquest sentit, Terrassa Gastronòmica és una marca que identifica els productes, establiments i activitats organitzades per dinamitzar el turisme gastronòmic a Terrassa en col·laboració amb entitats públiques i privades. A més, recull la recuperació d’alguns productes autòctons.

8. L’oferta cultural i d’oci

El modernisme industrial i el llegat medieval de Terrassa la converteixen en una ciutat rica a nivell cultural. En aquest sentit, el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNATEC), La Seu d’Égara o el Centre d’Interpretació de la Vila Medieval són algunes de les atraccions més valorades. D’altra banda, la ciutat celebra cada any una Fira Modernista amb mercats, caracterització i vestuari, activitats i espectacles per a tots els públics. També cal destacar que Terrassa és una ciutat amb una de les majors tradicions castelleres.

Eix comercial

 9. L’entorn natural

El Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i Obac, prop de Terrassa passant per Matadepera, ofereix un paisatge aspre i amb una rica vegetació. D’altra banda, allà t’hi esperaran un punt d’informació i un monestir en què es poden realitzar visites guiades. A més, Terrassa també es troba a prop de la Serra de Collserola i el Parc Natural de Collserola, a banda d’oferir diverses zones verdes en l’àrea urbana, per exemple, el Parc de Vallparadís, un espai amb més de 395.000 m2 de zona verda que acull a més diferents edificis històrics.

10. El preu de l’habitatge

No és una novetat que el preu de l’habitatge a Barcelona és dels més elevats i es troba en ple creixement, una problemàtica que s’està traslladant també a les seves zones perifèriques i les poblacions contigües a la capital. En aquest sentit, el preu mitjà per metre quadrat a Terrassa (juny de 2019) és de 1.968,42 €, mentre a Barcelona és de 3.278,32 € (Sant Andreu), 3.903,74 € (Sants Montjuïc) o 4.741,23 € (Gràcia), segons Habitaclia. Així, el preu de l’habitatge a Terrassa suposa quasi la meitat del preu de l’habitatge a Barcelona.

 Ara que ja coneixes les atraccions i les característiques de Terrassa com a ciutat de residència, per què no descobreixes per tu mateix tot el que pot oferir-te? La seva herència i personalitat històrica, els seus monuments, el seu patrimoni, els seus carrers, restaurants i botigues t’esperen perquè la visquis intensament i no necessitis sortir-ne. Cadascun dels seus 7 districtes pot oferir-te diferents particularitats i serveis, tot i que l’essència de la ciutat està present de la mateixa manera en tots ells.

Recorda compartir l’article si t’ha semblat interessant!

Fonts:

www.idescat.cat

www.terrassa.cat

www.visitaterrassa.cat

Close Menu